1. Ga dataslurpers uit de weg. Streamen van video’s en muziek neemt veel MB’s in beslag.
  2. Gebruik WiFi waar dat mogelijk is. Wanneer je thuis zit, op het werk, school of restaurant. Ook het downloaden en installeren van apps neemt soms veel mb’s in beslag.
  3. Schakel automatische synchronisatie uit. Op de achtergrond worden soms veel MB’s verbruikt omdat ze nieuwe email of updates binnen halen.
  4. Houd je verbruik in de gaten. Door middel van datateller apps kan je het verbruik inzichtelijk krijgen en zorgen dat je het in de gaten gaat houden.