Om ervoor te zorgen dat je gebruik kan maken van data roaming in het buitenland kan je de onderstaande stappen volgen.

1. Stel internet op je mobiel in door de stappen in het volgende FAQ item te volgen: Hoe stel ik internet in op mijn mobiel?

2. Zorg dat je minimaal 1 keer data gebruikt in Nederland om te controleren of de instellingen correct werken.

3. Controleer of Data Roaming aan staat op je mobiele telefoon, deze staat standaard uit. De locatie van deze instelling is afhankelijk van je merk en type telefoon, maar staan onder Mobiele netwerken (Android toestellen). Voor iOS ga je naar Instellingen --> Mobiel netwerk --> Data roaming.

4. Indien je een iPhone hebt: schakel EU internet uit.